Bahan-bahan:
400 gram daging - hiris nipis
4 sudu sos tiram
2 sudu kicap pekat
1-2 sudu minyak masak
2 cm halia - cincang
300 gram bayam
150 gram cendawan butang - belah dua
Cara Penyediaan:
Satukan sos tiram dan kicap. Ketepikan.
Panaskan 1 sudu minyak dalam kuali, masukkan sebahagian daging dan goreng hingga keperangan. Angkat dan goreng sebahagian lagi hingga keperangan. Angkat, ketepikan dan bersihkan kuali.
Panaskan 1 sudu minyak dalam kuali, tumis halia hingga kekuningan, kemudaian masukkan cendawan dan bayam. Masak sehingga sayur layu.
Masukkan daging dan campuran sos tadi. Masak dan gaul sehingga pekat anggaran selama 2 minit.
Sedia untuk dihidangkan.
ps: Sori le,tak ada pic untuk resepi ni hehehe...
No comments:
Post a Comment