Thursday, November 19, 2009

Daging Goreng Cendawan & Bayam

Bahan-bahan:
400 gram daging - hiris nipis
4 sudu sos tiram
2 sudu kicap pekat
1-2 sudu minyak masak
2 cm halia - cincang
300 gram bayam

150 gram cendawan butang - belah dua

Cara Penyediaan:

Satukan sos tiram dan kicap. Ketepikan.
Panaskan 1 sudu minyak dalam kuali, masukkan sebahagian daging dan goreng hingga keperangan. Angkat dan
goreng sebahagian lagi hingga keperangan. Angkat, ketepikan dan bersihkan kuali.

Panaskan 1 sudu minyak dalam kuali, tumis halia hingga kekuningan, kemudaian masukkan cendawan dan bayam. Masak sehingga sayur layu.
Masukkan daging dan campuran sos tadi. Masak dan gaul sehingga pekat anggaran selama 2 minit.


Sedia untuk dihidangkan.

ps: Sori le,tak ada pic untuk resepi ni hehehe...

No comments: